Nikola Nikezić
0

"Pretukli su me da bih raskinuo ugovor"

Totalsport
Nikola Nikezić (Foto: Arhiv)
Nikola Nikezić (Foto: Arhiv)
Crnogorski nogometaš Nikola Nikezić (29) optužio je vodstvo sada već bivšeg kluba Kuban Krasnodara kako ga je natjeralo na prisilni rakid ugovora primjenom fizičke sile.

"Potpisao sam dvogodišnji ugovor s Kubanom u martu 2010. godine i pomogao klubu na putu do promocije u Premierligu prošle godine. Ipak, ove godine čelni ljudi kluba rekli su da nisu zadovoljni mojim uslugama i ponudili mi raskid ugovora. Ali ja sam odbio i zatražio transfer", objasnio je Nikezić za ruski dnevnik Kommersant u vlasništvu Ališera Ušmanova.

Nikezić dalje tvrdi da ga nakon spomenutog razgovora klupski menadžer pozvao u trening-bazu 7. marta gdje mu je još jednom predložio raskid saradnje.

"Nakon mojeg odbijanja dvojica snagatora došla su mi u sobu i počeli su me jako tući, prijeteći da će me osakatiti i zahtijevajući da potpišem neke papire. Trajalo je to oko 20 minuta. Nakon toga bio sam potpuno iscrpljen i potpisao sam papire."

Nakon konzultacija s Udrugom nogometaša i Udrugom trenera u Rusiji Nikezić se odlučio odlučio žaliti UEFA-i i FIFA-i.

"Odlučio sam se probati. Ne vjerujem u nepristranost istrage od strane Ruskog nogometnog saveza i odlučio sam se žaliti UEFA-i i FIFA-i."

U Krasnodaru, očekivano, poriču bilo kakve optužbe za ucjenjivanje Nikezića.

"Sastao sam se s Nikolom i razgovarao s njim. Prije nekog vremena doživio je određene probleme nakon što nije uspio izboriti mjesto u prvoj postavi. Rekao mi je da traži novi klub, ali nije mi se požalio ni na što", rekao je glasnogovornik Krasnodara Vjačeslav Ivanov.

Nikezić igra na poziciji napadača, a prethodno Kubanu igrao je za francuskog drugoligaša Le Havresa. Tokom karijere je između ostalog branio boje Budućnosti, Domžalea i ND Gorice.