Alen Škoro o vječitom derbiju
0

"Presretan sam, ovo je najslađa pobjeda"

Piše: Edin Isanović
Alen Škoro (Foto: Arhiv)
Alen Škoro (Foto: Arhiv)
Jedan od najboljih pojedinaca sarajevskog derbija, koji je završio pobjedom Sarajeva od 2:1, bio je Alen Škoro, nogometaš Sarajeva. Kod prvog gola odlično je šutirao sa nekih 25 metara, Šehić je nesigurno intervenisao i sapleo Hadžića. Bordo desetka sigurno je pogodila sa jedanaest metara. I kod drugog pogotka sjajno je asistirao Adisu Jahoviću kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

"Igrao sam mnogo utakmica, ali je derbi nešto posebno. Šta reći? Teška utakmica u kojoj smo mi imali više sreće. I da je pobijedio Željezničar ne bi bilo nezasluženo, prezentirali su dobru partiju. No, ovaj puta sreća je konačno bila na našoj strani“, kaže Škoro za Sarajevo-x.com.

Na pitanje koliko ovaj trijumf znači za Sarajevo, odgovara:

"Mnogo. Za sve nas je ovo najslađi trijumf. Večeras ćemo to proslaviti. Sa ova tri boda idemo ka vrhu tabele. Drago mi je da je Grbavica bila puna i da derbi ponovo dobiva onu atmosferu koju je imao prije nekih sedam ili osam godina. Hvala našim navijačima, ponovo su potvrdili da su najbolji u državi. Nosili su nas cijelo vrijeme, pjesma nije prestajala i kada nas nije išlo“.

Za kraj je prokomentarisao situacije kod golova, kazneni udarac i asistenciju za Jahovića:

"Kod jedanaesterca odlučuju sekunde. Moraš znati gdje da pošalješ loptu. Odlučio sam se da pucam u svoju desnu stranu. Na moju i radost navijača Sarajeva, pogodio sam. Bio sam beskrajno sretan. Što se tiče asistencije i to je stvar instikta. Vidio sam Jahovića i samo sam proslijedio loptu. Neposredno prije našeg drugog gola imao sam jednu dobru priliku, ali sam bio dosta iskosa i nisam mogao pogoditi“, zaključio je najbolji igrač bordo tima.