Doktor koji liječi igrača Boltona
0

"Prerano za prognoze hoće li se Muamba vratiti nogometu"

Totalsport
Fabrice Muamba (Foto: AFP)
Fabrice Muamba (Foto: AFP)
Hoće li Fabrice Muamba (23) nakon oporavka moći ponovno igrati nogomet, zasad je još uvijek nejasno, objasnio je doktor Sam Mohiddin, kardiolog koji liječi Boltonovog veznjaka u londonskoj bolnici.

Muamba je, podsjetimo, doživio srčani udar u 42. minuti utakmice svog kluba protiv Tottenhama u četvrtfinalu FA Cupa. Prema izjavama liječnika, bio je klinički mrtav 78 minuta. No, iako se počeo čudesno brzo oporavljati, još je uvijek prerano za prognozu hoće li se moći vratiti nogometu.

"Mislim da čak ne možemo ni početi raspravljati o tom pitanju jer postoji još puno nepoznanica. Fabrice prepoznaje prijatelje i porodicu, a u njegovim odgovorima postoji i određena doza humora. No, tek je na početku oporavka koji bi mogao biti dug", izjavio je Mohiddin za BBC.

Dodao je kako pritisak na Engleski nogometni savez (FA) da igrače češće podvrgava pregledima srca ne znači da se slučajevi poput Muambinog neće ponavljati.

"Snimanje srca nije kristalna kugla, ne može vam reći što će se dogoditi nego što bi se eventualno moglo dogoditi", zaključio je Mohiddin.