Nogomet
400

Prepuni Bernabeu aplaudirao Iniesti kao Ronaldinhu prije 10 godina

Piše: Edin Isanović
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Barcelona je u subotu navečer pobijedila Real na krcatom Bernabeu s visokih 4:0. U veličanstvenoj predstavi izabranici Luisa Enriquea su najljućem rivalu sada pobjegli šest bodova, te će u nastavak sezone ući u različitim raspoloženjima.

Zanimljivo, samo je 1954. godine na isti datum (21. novembar) odigrana utakmica i tada je Real slavio rezultatom 3:0. Ipak, sinoć je sve bilo na strani Barcelone. Dva gola je postigao Suarez, a po jedan Neymar i Iniesta.

No, osim rezultata jedan detalj je definitivno obilježio El Clasico na Bernabeuu. Iz igre je u 77. minuti meča izašao Andreas Iniesta, a u igru je ušao Munir.

Strijelac trećeg od četiri pogotka gostiju dobio je aplauz prepunog Bernabeua. Kapiten Barcelone nagrađen je od strane "neprijateljske" publike za svoje sjajne poteze i fantastično razigravanje saigrača.

Dobio je aplauz baš onakav kakav je prije deset godina na istom stadionu izmamio Ronaldinho. Tada je katalonski klub u Madridu slavio 3:0, a Brazilac je tu noć izveo simultanku koju pamte svi zaljubljenici u nogomet.