Nogomet
21

Preporođeni Torres donio pobjedu Atleticu nad Bilbaom, Valencia ubjedljiva protiv Eibara

Piše: O. T.
Fernando Torres (Foto: EPA)
Fernando Torres (Foto: EPA)
Atletico Madrid je u 34. kolu Primere u gostima protiv Athletic Bilbaoa slavio s minimalnih 1:0.

Atletico nastavlja pratiti Barcelonu u borbi za titulu i sada ponovo oba tima imaju isti broj bodova (79) na vrhu tabele. Još jednu odličnu predstavu pružio je Fernando Torres koji je postigao jedini gol na utakmici.

El Nino je pogodio u 38. minuti za, kasnije se ispostavilo, konačnih 1:0. Ovo je četvrti uzastopni meč na kojem Torres postiže gol za Atletico u ligi čime je izjednačio svoj najbolji niz u ovom klubu, a taj niz je napravio u novmebru 2003. godine kada je imao 19 godina.

Valencia je na svojoj Mestalli golovima Paca (10', 28', 40') i Cancela (56') rezultatom 4:0 ispratila Eibar. Bh. fudbaler Izet Hajrović odgledao je meč sa klupe za rezervne igrače gostujućeg tima.

Sporting Gijon je sa 2:1 kao domaćin savladao Sevillu. Krychowiak (autogol, 22') i Ivette Lopez (91') donijeli su golove domaćem timu, dok je jedini strijelac za goste bi Iborra u osmoj minuti. Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ bio je na klupi Gijona i nije ulazio u igru.

Bodove su podijelili Malaga i Rayo Vallecano (1:1). Baena je u 62. minuti doveo goste u vodstvo, a konačnih 1:1 i bod Malagi donio je Ricca u 91. minuti.

Tabela: