Nogomet
26

Premijer liga: Velika pobjeda Rudara iz Prijedora nad Borcem

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Posljednji današnji meč jedanaestog kola Premijer lige na Gradskom stadionu u Banjoj Luci odigrali su Borac i Rudar iz Prijedora.

Komšijski derbi pripao je gostima koji su do trijumfa došli golom u sudijskoj nadoknadi vremena. Meč je okončan rezultatom 1:2

Borac je tokom prvog poluvremena bio nešto konkretniji, a prvo uzbuđenje pred golom Rudara zabilježeno je u 29. minuti kada je izblikiran pokušaj Runića. Potom je na drugoj strani pokušao Mirza Džafić, da bi solidnu priliku potom propustio Toni Jović.

Prvi dio susreta velikom prilikom zaključili su domaćini, a odličnu priliku za postizanje pogotka upropastio je Lazar Marjanović.

U nastavku smo gledali nezanimljiv meč sve do 72. minute kada je Borac poveo. Pogodak je uz dosta sreće postigao Toni Jović. Napadač Borca je šutirao iz slobodnog udarca, a lopta je na putu do mreže zakačila jednog od igrača Rudara, promijenila smjer, te završila u golu.

Samo dvije minute kasnije radovali su se i gosti. Arežina je asistirao za iskusnog Džafića koji je glavom loptu zakucao u gol Borca za 1:1. U 80. minuti istakao se Dalibor Kozić na golu Rudara zaustavivši šut Tonija Jovića sa desetak metara.

U sudijskoj nadoknadi vremena sjevnula je brza kontra gostiju koju je pogotkom za pobjedu krunisao Zoran Milutinović.

Premijer liga BiH, jedanaesto kolo:

Borac – Rudar 1:2