Nogomet
16

Premijer liga: Važan trijumf Slobode u Bijeljini, Mladost u Vitezu osvojila bod

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Osim derbija u Zenici između Čelika i Sarajeva, danas su na programu bile još dvije utakmice petog kola BHT Premijer lige BiH.

U Vitezu su domaći Vitez i Mladost iz Doboj Kaknja remizirali rezultatom 1:1, dok je Sloboda kao gost upisala važnu pobjedu nad Radnikom rezultatom 1:0.

Vitez je tokom prvog poluvremena imao blagu dominaciju koju ipak nije uspio pretvoriti u pogodak za vodstvo. Na startu drugog poluvremena Vitežani su ipak poveli 1:0, a pogodak je iz jedanaesterca postigao Velibor Đurić. Mladost je u nastavku krenula po izjednačenje koje je pogotkom u 79. minuti donio Aldin Šišić na asistenciju Senada Karahmeta.

Sloboda je mudrom igrom u Bijeljini tražila priliku iz kontra napada. Tuzlaci su u samom finišu prvog dijela došli u vodstvo, a strijelac je i ovog puta bio iskusni Mersudin Ahmetović. Sloboda je bila bolji protivnik u drugom poluvremenu, a izabranici Husrefa Musemića propustili su do kraja dvije izgledne prilike. Vrijedi spomenuti da je domaćin od 67. minute igrao bez isključenog Šećerovića.

Premijer liga BiH, peto kolo:

Vitez - Mladost 1:1 Radnik - Sloboda 0:1