Nogomet
13

Premijer liga: Sarajevo protiv Travnika, Željo gostuje neugodnom Radniku

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tri utakmice 17. kola BHT Premijer lige na programu su danas. Sarajevu ne megdan stiže Travnik koji je u 2. kolu na Piroti pobijedio Bordo tim rezultatom 1:0. Stoga u timu sa Koševa žele da se revanširaju Vezirima.

U bordo svlačionici napominju kako su svjesni da niti jedan protivnik nije lagan i da će za osvajanje kompletnog plijena svi akteri morati dati maksimum.

Izabranici Miodraga Ješića uvezali su tri uzastopne prvenstvene pobjede. U okršaju s Travničanima žele nastaviti pobjednički niz te sa optimizom i samopouzdanjem dočekati gostovanje na Pecari naredne sedmice.

Prvi šef struke domaćih lišen je usluga nekoliko nogometaša zbog povreda. U taboru gostiju napominju kako je aktuelni prvak favoriti. Ipak, na najveći bh. stadion ne dolaze s bijelom zastavom.

Radnik iz Bijeljine ,koji je prijatno iznenađenje prevnstva, ugostit će Željezničar. Izabranici Slavka Petrovića pokušat će izboriti pozitivan rezultat protiv tima sa Grbavice. Radnik se pokazao kao izuzetno neugodan suparnik za sarajevske Plave. Na otvaranju aktuelne sezoen pobijedili su u Dolini ćupova rezultatom 2:1, dok su u proljetnom dijelu prošle sezone na istom stadionu osvojili bod. Ipak, u taboru Željezničara vjeruju kako mogu osvojiti kompletan plijen. Optimizam temelje na činjenici da Radnik bolje partije pruža na gostujućim terenima.

Slaviji na noge stiže Mladost Doboj Kakanj. Oba kluba nalaze se u sigurnoj zoni. Darko Vojvodić sa klupe dobro vodi tim iz Istočnog Sarajevo. Od skromnog igračkog kadra izvukao je maksimum. Njegovi izabranici težit će da osvoje tri boda u okršaju sa novajlijom u ligi. Međutim, to neće biti lagan zadatak.

Nedjelja Sarajevo - Travnik 13:00 sati Radnik – Željezničar 13:00 sati (prijenos na Moja TV) Slavija – Mladost DK 13:00 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Čelik – Olimpic 1:0, Rudar Prijedor – Sloboda 0:1, Vitez – Široki Brijeg 1:1, Zrinjski – Drina 5:0 i Borac – Velež 2:1.