Nogomet
7

Premijer liga BiH: Remi Slobode i Zvijezde te Viteza i Borca

Piše: N. J.
Foto: D. Z./Klix.ba
Sloboda - Zvijezda (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Odigrane su prve četiri utakmice 11. kola nogometne Premijer lige BiH. Olimpic je na Otoci savladao Drinu, a Radnik u Bijeljini ekipu Mladosti. Susreti Sloboda - Zvijezda i Vitez - Borac završeni su neriješenim rezultatima.

Vitez - Borac 1:1

Smriko je doveo domaći tim u vodstvo 1:0 u 19. minuti. Asistenciju je upisao Hećo. U finišu prvog dijela Borac je ostao sa deset igrača na terenu, jer je drugi žuti karton dobio Radinović. U 51. minuti igrač gostiju Ilić je poravnao na 1:1, a taj rezultat se zadržao do kraja utakmice. Tako su Vitez i Borac osvojili po bod u ovom susretu.

Olimpic - Drina 5:2

Smajić je u 10. minuti pogodio za vodstvo Olimpica 1:0 protiv Drine. U 42. minuti prednost Olimpica udvostručio je Muharemović, pa se na odmor otišlo uz prednost Vukova 2:0. U 47. minuti Muharemović je povisio na 3:0, a samo četiri minute kasnije Rustemović je iz penala smanjio na 3:1. Dvije minute poslije, Muharemović je iz penala postigao svoj hat-trick na današnjem susretu, a Olimpic je poveo 4:1. Za 5:1 u 84. minuti pogodio je Gojak, da bi Filipović u finišu susreta postavio konačnih 5:2.

Radnik - Mladost 3:1

Radnik je u 14. minuti došao u vodstvo 1:0, a strijelac je bio Obradović. Isti igrač je u 45. minuti pogodio za vodstvo domaćih 2:0. Na samom početku drugog dijela Radnik je došao do prednosti 3:0. U 68. minuti Komarčević je iz penala smanjio rezultat na 3:1, što je bio i konačan ishod ovog duela.

Sloboda - Zvijezda 0:0

Utakmica na Tušnju protekla je u lošoj igri, a susret je završen bez golova.