Nogomet
3

Premijer liga BiH: Plavi na Tušnju, Zrinjski na Pecari, Čelik na Otoci

Piše: Edin Isanović
Foto: FENA
Foto: FENA
Sve utakmice 4. kola Premijer lige igraju se danas, a na programu je nekoliko zanimljivih okršaja. Na Tušnju će snage odmjeriti vodeći timovi, Sloboda i Željezničar, u domaćem taboru sa dosta respekta govore o timu sa Grbavice.

"Čeka nas teška i neizvjesna utakmica. Vjerujemo da imamo kvaliteta i snage kako bismo odigrali dobar meč. Imamo sve igrače na raspolaganju, a za koje ćemo se odlučiti sada je na nama. Pozivam navijače da nas podrže", kazao je Husref Musemić, prvi šef struke Tuzlaka.

Strateg Željezničara naglašava kako se za meč sa Slobodom spremaju kao i za svaki drugi.

"Mi gledamo sebe i svoju igru. To je najvažnije. Timu sa Tušnja se nakon suspenzije vraća Zajko Zeba. To je igrač na kojega ne treba trošiti riječi. No, ukoliko budemo na našem nivou, nećemo se baviti drugim igračima. Sve će biti lakše na terenu ako igrači ispoštuju dogovor iz svlačionice", istakao je Miloš Kostić.

Široki Brijeg pod imperativom pobjede

Širokom Brijegu na megdan stiže aktuelni prvak Zrinjski. Tim sa Pecare nema pobjedu nakon tri kola i igrat će pod pritiskom.

"Vjerujem da baš protiv kvalitetnog protivnika kakav je Zrinjski možemo pokazati da su naše sposobnosti veće i uz dozu sreće, nakon dugo vremena, doći do zadovoljstva. Težit ćemo pobjedi i nastojati isprovocirati sreću kako bi utakmice otišle u našu korist, ali s druge strane treba biti realan. Bio bih zadovoljan sa četiri boda iz dvoboja sa Zrinjskim i Čelikom", kazao je na konferenciji za novinare trener Širokog Brijega Branko Karačić.

Plemići s puno optimizma putuju na noge svom rivalu

"Očekujem da će utakmica biti vrlo kvalitetna i neizvjesna do samog kraja. Nadam se povoljnom rezultatu za nas. Široki Brijeg je vrlo kvalitetna ekipa sa dosta kvalitetnih pojedinaca i ne smije nas zavarati njihova trenutna forma koja nije na onom nivou koji smo do sada gledali", poručuje Vinko Marinović prvi šef struke Zrinjskog.

Olimpic će do prvog boda ili bodova pokušati doći u okršaju sa Čelikom iz Zenice. Izabranici Faika Kolara imaju tri poraza u tri meča. Sve ukazuje na to da će Vukovi voditi tešku borbu za opstanak. S druge strane, tim sa Bilinog Polja na Otoku stiže s namjerom da nastavi dobar niz. Trener Zeničana Kemal Alispahić najavljuje kako neće puno mijenjati sastav u odnosu na onaj koji je igrao protiv Sarajeva.

U Vitezu braća blizanci jedan protiv drugog

Bordo tim će na najvećem bh. stadionu ugostiti i pokušati pobijediti novajliju u ligi, ekipu Krupe na Vrbasu.

"Krupu ne želimo potcijeniti, igraju dobro, kompaktni su i spremni. Čekaju šansu iz kontri, bit će teška utakmica koju mi želimo dobiti", upozorava Almir Hurtić, trener Bordo tima. Gosti naglašavaju kako na Koševo ne dolaze s bijelom zastavom.

Vitez je u prva tri kola osvojio dva boda. Do prvog trijumfa u sezoni pokušat će doći u dvoboju s Metallegheom. Ovaj dvoboj bit će zanimljiv po još jednom detalju. Braća blizanci Damir i Danijel Rašić igrat će jedan protiv drugog. Damir brani boje Viteza, a Danijel nosi dres Kraljeva iz Jajca.

Za Radnik nema puno filozofije u okršaju s ekipom Mladosti Doboj Kakanj. Pobjeda se nameće kao imperativ. Izabranici Slavka Petrovića od mogućih devet imaju samo jedan bod. Stoga će u ovoj utakmici dati maksimum kako bi osvojili kompletan plijen.

Raspored i satnica: Olimpic – Čelik 17:00 sati (prijenos na BHT1) Sloboda – Željezničar 17:30 sati (prijenos na Moja TV) Sarajevo – Krupa na Vrbasu 17:30 sati Vitez – Metalleghe 17:30 sati Radnik – Mladost DK 17:30 sati

Široki Brijeg – Zrinjski 21:00 sati

Tabela:

  1. SLOBODA 3 2 1 0 6:2 7
  2. ŽELJEZNIČAR 3 2 1 0 5:1 7
  3. ZRINJSKI 3 2 0 1 6:4 6
  4. KRUPA 3 1 2 0 5:3 5
  5. SARAJEVO 3 1 2 0 4:2 5
  6. MLADOST 3 1 2 0 5:4 5
  7. ČELIK 3 1 1 1 5:6 4
  8. METALLEGHE 3 1 0 2 5:6 3
  9. VITEZ 3 0 2 1 2:3 2
  10. ŠIROKI BRIJEG 3 0 2 1 3:5 2
  11. RADNIK 3 0 1 2 5:7 1
  12. OLIMPIC 3 0 0 3 1:9 0