Nogomet
0

Premierliga: Remi Arsenala, poraz Tottenhama

Totalsport
U posljednje dvije utakmice 7. kola engleske nogometne Premierlige Tottenham je pred svojim navijačima doživio teško poniženje od West Hama, dok su West Bromwich i Arsenal podijelili bodove..

Tottenham je na White Hart Laneu poražen od West Hama s uvjerljivih 3-0, čime je malo izgubio korak s vodećim ekipama na prvenstvenoj tabeli. "Čekićari" su utakmicu riješili u 14 minuta drugog poluvremena, kada su od 66. do 79. minute postigli sva tri gola. Winston Reid otvorio je seriju u 66. minuti prizemnim udarcem iz neposredne blizine, nakon što je prvo njegov udarac glavom blokiran od strane njegovog saigrača.

Šest minuta kasnije na 2-0 je povisio Portugalac Ricardo Vaz Te, čiji je prvi udarac odbranio Hugo Lloris, ali nije i drugi, dok je konačnih 3-0 postavio 20-godišnji Ravel Morrison sedam minuta kasnije. West Ham je pobjedom isplivao iz zone ispadanja i skočio do čak 14. mjesta.

West Bromwich je pred svojim navijačima zaustavio veliku seriju Arsenala od 10 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, no nije ga i pobijedio. Uzimanje sva tri boda spriječio je Jack Wilshere u 63. minuti utakmice, kada je sjajno iz prve pogodio donji lijevi ugao domaćeg golmana i s udaljenosti od otprilike 20-ak metara. Prethodno je domaćine u vodstvo doveo Claudio Yacob u 42. minuti.

Arsenal je uprkos remiju i dalje na diobi prvog mjesta zajedno s Liverpoolom, a oba spomenuta sastava imaju po 16 bodova i +6 gol-razliku. Trećeplasirani je Chelsea s dva boda manje, baš kao i četvrtoplasirani Southampton.

Premierliga, 7. kolo:

Southampton - Swansea City 2-0 (Lallana 19, Rodriguez 83) Norwich - Chelsea 1-3 (Pilkington 68 / Oscar 4, Hazard 85, Willian 86)

West Bromwich - Arsenal 1-1 (Yacob 42 / Wilshere 63) Tottenham - West Ham 0-3 (Reid 66, Vaz Te 72, Morrison 79)