Nogomet
4

Premierliga: Arsenal savladao WBA i preuzeo treću poziciju na tabeli

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Arsenal i West Bromwich Albion su u zaostaloj utakmici 30. kola engleske Premierlige odmjerili snage na Emiratesu. Domaći su pobijedili rezultatom 2:0 i zauzeli treće mjesto na ligaškoj tabeli.

Topnici su odlično otvorili utakmicu i poveli već u 6. minuti lijepim golom Sancheza. Samo tri minute kasnije je Ozil mogao povisiti vodstvo Arsenala, no, njegov udarac iz dobre situacije za pogodak je izblokiran.

WBA je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 29. minuti, McAuley je uputio udarac glavom nakon centaršuta, ali je pogodio prečku.

Igrala se 38. minuta kada je Sanchez postigao svoj drugi lijep pogodak na ovoj utakmici za vodstvo Arsenala od 2:0. Tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

Na pravu priliku u drugom poluvremenu čekalo se do 68. minute, Ozil je ponovo pokušao, a Foster zaustavio njegov udarac. Iz drugog pokušaja također nije uspio pogoditi mrežu, jer je odbrana intervenisala i osujetila njegovu namjeru.

Igrala se 73. minuta kada je Rondon zaprijetio golmanu Arsenala Čechu, a lopta je završila iznad gola. Blizu trećeg pogotka je Arsenal bio u 86. minut, tačnije, bio je to Campbell, čiji udarac odlazi nekoliko centimetara pored desne stative. Dvije minute kasnije Foster sprečava pogodak Girouda.

Utakmica na Emiratesu je završena rezultatom 2:0 za Arsenal, koji je preuzeo treću poziciju na tabeli od Manchester Cityja te sada ima 63. boda dva više od Građana. WBA je 15. na tabeli i ima 40 bodova.

Tabela: