Nogomet
0

Premierliga: Arsenal i Everton podijelili bodove

Totalsport
Detalj sa utakmice Arsenal - Everton/Foto: AFP
Detalj sa utakmice Arsenal - Everton/Foto: AFP
U zaostaloj utakmici 29. kola prve engleske nogometne lige Arsenal i Everton podijelili su bodove na Emiratesu odigravši 0-0.

Remi je vjerojatno najgori rezultat za obje ekipe, koje se nadaju da će sezonu završiti na trećem ili četvrtom mjestu prvenstvene tabele, koje dogodine vode u Ligu prvaka. No, remijem je Arsenal sada na trećem mjestu samo dva boda udaljen od četvrtoplasiranog Chelseaja, koji ima dvije utakmice manje, i Tottenhama, koji pak ima utakmicu zaostatka. Jedna zaostala utakmica Chelseaja je upravo protiv Tottenhama.

Everton je s druge strane osvojenim bodom, s dvije utakmice više od Chelseaja udaljen dva boda od četvrtog mjesta.

Utakmica je u prvih 45 minuta bila više-manje izjednačena, ali bez pravih prilika. Arsenal je u nastavku bio konkretniji, imao je nekoliko opasnih prizemnih ubacivanja u Evertonov peterac, ali Olivier Giroud je uvijek kasnio za pola sekunde. Stoperi gostiju (Jagielka i Distin) su danas bili sjajni, te su svaki put bili na pravom mjestu kako bi očistili opasnost ispred svog gola.

Najveću priliku susreta propustio je u završnici spomenuti francuski reprezentativac Giroud, koji se konačno oslobodio svog čuvara, ali je s nekih sedam, osam metara iskosa gromovito pucao tik iznad prečke.

U srijedu bi Arsenal već mogao nazadovati za jedno mjesto, ukoliko Chelsea pobijedi u gostima Fulham. Upravo će kod Fulhama predstojeće subote gostovati "topnici", dok će Everton biti gost Di Canijevom Sunderlandu. Tottenham će pak ugostiti "vrući" Manchester City.

Premierliga, zaostala utakmica 29. kola:

Arsenal – Everton 0-0