Nogomet
0

Premier liga: Tottenhamu tek bod kod Wigana, Everton opet u igri za LP

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometši Tottenhama uzeli su tek bod na gostovanju kod Wigana u utakmici 35. kola engleske Premierlige. Susret je završio rezultatom 2-2, koji u konačnici nijednoj ekipi nije donio "ništa" dobro.

Tottenham je čak dobro i prošao s obzirom na prikazano, pogotovo u drugom dijelu utakmice. Wigan, koji se grčevito bori za ostanak u najvišem rangu engleskog nogometa, je kod vodstva 2-1 imao dvije vrlo izgledne prilike za povećanje vodstva, ali nije to znao realizirati. Kazna je stigla u 89. minuti utakmice i to na doista bizaran način – autogolom. Udarac Garetha Balea odbio se od strijelca izjednačujućeg pogotka Emmersona Boyceja u mrežu za 2-2.

Tottenham je ove sezone izgubio čak 26 bodova u utakmicama u kojima je prvi poveo, dok je jedinom "pravom" strijelcu "spursa" (Baleu) u utakmici ovo bio 13. pogodak na gostovanjima. Nijedan drugi nogometaš u Premierligi nije postigao više.

Tottenham je poveo već u 9. minuti također bizarnim pogotkom sjajnog Velšanina. Vratar Wigana Joel dobio je povratnu loptu od svog stopera, krenuo ju je ispucati, ali je u svojoj ležernosti pogodio Balea u ispruženu nogu, a lopta je završila u njegovim rašljama.

Svega 104 sekunde kasnije na 1-1 je izjednačio u konačnici tragičar susreta Boyce, dok je Wigan u vodstvo doveo Callum McManaman, u četvrtoj minuti drugog poluvremena, snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora pod gredu Huga Llorisa.

Tottenham se nakon osvojenog boda izjednačio na tabeli s Chelseajem (62 boda) uz utakmicu više, dok za trećeplasiranim Arsenalom, koji u nedjelju dočekuje novog prvaka Manchester United, zaostaje bod. Wigan je pak i dalje na dva boda od zone spasa, čije posljednje mjesto drži Aston Villa.

U borbu za mjesta koja dogodine vode u Ligu prvaka uključio se Everton, koji je s minimalnih 1-0 na Goodison Parku svladao Fulham.

Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Steven Pienaar u 16. minuti susreta, nakon asistencije Seamusa Colemana. Bila je to 20. uzastopna domaća pobjeda Evertona nad Fulhamom.

Spomenimo i utakmicu Southamptona i West Bromwicha u kojoj je gost (West Bromwich) slavio s uvjerljivih 3-0, ali su utakmicu obilježila čak tri crvena kartona (dva za domaćina i jedan za goste).

Premier liga, 35. kolo:

Everton – Fulham 1-0 (Pienaar 16) Southampton – West Bromwich 0-3 (Fortune 6, Lukaku 67, Long 77) Stoke City – Norwich 1-0 (Adam 46) Wigan – Tottenham 2-2 (Boyce 11, McManaman 49 / Bale 9, Boyce 89-ag)