Prekipjelo Villas-Boasu: Ma šta Neville zna o našoj svlačionici?

T
Totalsport
10.12.2011. u 18:21
0
11
Prekipjelo Villas-Boasu: Ma šta Neville zna o našoj svlačionici?
0
Prekipjelo Villas-Boasu: Ma šta Neville zna o našoj svlačionici? Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Menadžer londonskog nogometnog kluba Chelsea, Andre-Villas Boas, oštro se okomio na bivšeg člana Manchester Uniteda Garyja Nevillea, koji u posljednjih nekoliko sedmica žestoko kritizira obranu "bluesa".
Neville već neko vrijeme konstantno govori, u službi televizijskog analitičara, kako je odbrana ekipe menadžera Villasa-Boasa propusna, te da je najslabija karika iste Brazilac David Luiz. Prema posljednjoj konferenciji za novinare čini se da je Portugalcu prekipjelo slušati bivšeg kapitena "crvenih vragova" kako govori da Luiz na terenu djeluje kao da njime upravlja 10-godišnje dijete na Playstationu.

"On je jedan od najboljih odbrambenih igrača na svijetu. Ne može se tako nešto reći za njega, to je smiješno. On igra za Brazil koji ima najviše naslova svjetskih prvaka, zato pripazite što govorite o njemu", rekao je ljutito Villas-Boas.

"Kada Neville daje takve smiješne komentare moram stati u odbranu svog igrača. Isto što sam rekao vama bih ponovio njemu u lice i to sa zadovoljstvom", veli Portugalac.

Villas-Boasu se još tokom sedmice nije svidio komentar Nevillea uoči utakmice Lige prvaka protiv Valencije kada je Englez rekao da ne bi volio biti u svlačionici "bluesa", koja je očigledno u raspadu.

" Ma šta on zna o našoj svlačionici? Šta Gary Neville zna o našoj svlačionici? Kako možete znati šta se događa u našoj svlačionici? Kako? Jeste bili ondje? Znate li uopće gdje je Cobham (teren na kojem Chelsea trenira)? Ma ne znate ni kako doći do tamo! Ne može se samo tako spekulirati i izmišljati stvari na temelju pretpostavki. Neki ljudi možda i mogu znati šta se događa u svlačionici, ali ne i Neville!", zaključio je Villas-Boas.

Čini se da je ipak mladi portugalski stručnjak pokupio neke stvari od puno poznatijeg Josea Mourinha, ali ih je dosada vješto skrivao.


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: