Odluka na terenu
14

Prekinuti meč između Fenerbahčea i Bešiktaša će biti nastavljen od 57. minute

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Revanš meč polufinala Kupa Turske između Fenerbahčea i Bešiktaša koji je nedavno prekinut u 57. minuti zbog navijačkih nereda ipak će biti nastavljen, ali bez prisustva navijača.

Podsjećamo, navijači Fenera su tokom čitavog meča gađali gostujuće igrače predmetima, a do prekida je došlo u na početku drugog poluvremena nakon što je s tribina pogođen trener Bešiktaša Šonola Guneša u glavu, zbog čega je završio sa šavovima na glavi.

U tim trenucima, rezervni golman Bešiktaša Tolga Zengin krenuo je na tribine kako bi se obračunao s domaćim navijačima, nakon čega su s tribina poletjeli novi predmeti, a ubrzo su se igrači Bešiktaša povukli s terena. Ludilo je navodno nastavljeno i u tunelu gdje je nekoliko teških udaraca u glavu dobio pomoćni trener Bešiktaša Erdinc Gultekin.

Ipak, epilog svega ipak neće biti odluka za zelenim stolom, već će igrači obje ekipe još jednom izaći na teren, ali od 57. minute kada je meč i prekinut.

Tačan datum i termin igranja utakmice još uvijek nije poznat, ali s obzirom na to da bi pobjednik uskoro trebao biti poznat, ove dvije ekipe u prvom slobodnom terminu morat će završiti polufinalni meč.