Incident u Hadžićima
161

Prekinuta utakmica Radnika i Sarajeva zbog sukoba igrača

Piše: Dalibor Bošnjak
Detalj s prijateljske utakmice Radnika i Sarajeva
Detalj s prijateljske utakmice Radnika i Sarajeva
Na prijateljskom susretu Radnika iz Hadžića i Sarajeva se u drugom poluvremenu dogodio sukob igrača dva kluba zbog kojeg je utakmica prekinuta.

Prijateljska utakmica u Hadžićima između Radnika i Sarajeva je počela u 13 sati, a prekinuta je u drugom poluvremenu zbog sukoba igrača dva tima.

"Utakmica je prekinuta nakon naguravanja igrača dvije ekipe. Sukob je nastao nakon oštrog starta jednog od igrača radnika nad Saidom Husejinovićem. Povrijeđenih nije bilo", izjavio je za portal Klix.ba glasnogovornik kluba sa Koševa Tarik Trbić.

Jedan od igrača FK Sarajevo nam je potvrdio da je razlog sukoba igrača oštar start nad Husejinovićem. Prema njegovim riječima, došlo je do naguravanja igrača obje ekipe u kojem je kapiten Bordo tima Sedin Torlak, pokušavajući smiriti situaciju, zadobio ogrebotinu na nosu, ali nije ozbiljnije provrijeđen. Sukobljene igrače su pokušali razdvojiti i Asmir Suljić i Ivan Tatomirović, koji su također dobili udarce. Suljiću je pri tome povrijeđena usna.

Isti igrač nam je rekao da se u Hadžićima na početku susreta osjetila negativna i neprijateljska atmosfera od strane igrača Radnika i njihove publike. Pogrdnim riječima i psovkama su domaći uspjeli isprovocirati igrače Sarajeva, nakon čega je susret prekinut. Dodao je da su mnogi igrači Radnika bili na probi u ekipi Sarajeva, ali da nisu zadovoljili stručni štab te da je i to mogući razlog njihovog grubog i nesportskog ponašanja.