Sudija pogođen s tribina u glavu
0

FOTO+VIDEO / Prekinut susret Borca i Željezničara u Banjoj Luci

Piše: N. J.
Foto: G. Kec/Klix
(Foto: G. Kec/Klix)
Prekinuta je revanš utakmica polufinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara u Banjoj Luci.

Glavni sudija susreta Midhat Arnautović prekinuo je meč nakon što je pomoćni sudija Nikica Tomas pogođen tvrdim predmetom u glavu s istočne tribine na kojoj su se nalazili navijači Borca.

Delegat je najprije tražio da se istočna tribina isprazni, ali je glavni sudija nekoliko minuta poslije ipak odlučio da prekine utakmicu.

Željezničar je u Banju Luku došao s prednošću 1:0 iz prvog polufinalnog susreta. Zajko Zeba je pred kraj prvog poluvremena u Banjoj Luci donio prednost Željezničaru i u revanšu, i to iz slobodnog udarca. Igrala se 65. minuta kad je sudija Tomas pogođen u glavu. Njemu je ljekarska pomoć pružena na terenu, a nekoliko minuta nakon toga trebalo je glavnom sudiji da prekine meč. Borac će zbog ovog ispada zasigurno biti kažnjen, a Željezničar je na ovaj način izborio plasman u finale Kupa BiH, gdje će igrati sa ekipom Širokog Brijega.

Ovo je drugi uzastopni susret Borca i Željezničara u Banjoj Luci koji je prekinut. Onaj prvenstveni od 24. septembra prošle godine prekinut je nakon što su navijači Borca utrčali u teren i izazvali nerede.

Rezultati revanš susreta polufinala Kupa BiH:

Velež - Široki Brijeg 0:1 (prvi meč 0:1) Borac - Željezničar 0:1 - prekid (0:1)