Uoči duela sa Željom
49

Predstavnik Atletico Madrida boravio u Sarajevu, posjetio stadion Grbavica

Piše: N. K.
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Predstavnik španskog Atletica iz Madrida boravio je posljednjih dana u Sarajevu sa zadatkom da se informiše o infrastrukturalnim kapacitetima stadiona Grbavica i glavnog grada BiH uoči gostovanja kod Željezničara u Omladinskoj Ligi prvaka.

"Obišao je stadion, svlačionice, klupske prostorije, teren, VIP salon... Oduševljen je sa svim. Naravno, teren je takav kakav jeste. U ovom trenutku je u sasvim zadovoljavajućem stanju i mnogi ne bi vjerovali da je to onaj isti teren od prije nekoliko sedmica. Međutim, kakav će biti kada se bude igrala utakmica možemo samo pretpostavljati. Atleticovog predstavnika smo lijepo primili, a sam njegov dolazak govori nam kako su Španci ovoj utakmici posvetili ogromnu pažnju. To pokazuje i veličinu kluba. Nije isključeno da nam do utakmice još jednom dođu u posjetu", rekao je Haris Alihodžić za portal Klix.ba.

Juniori Željezničara će meč nokaut faze Omladinske Lige prvaka protiv Atletica igrati početkom februara pa samim time postoji bojazan da teren neće biti u odgovarajućem stanju zbog mogućih snježnih padavina.

"Strah nas je teren. Sada je kraj decembra, a šta će biti u februaru ne možemo predvidjeti. Imamo određeni period do kada možemo čekati, jer UEFA ima svoje rokove. To je otprilike desetak dana prije same utakmice", rekao nam je Alihodžić i osvrnuo se na pripreme Željinih juniora.

"Igrači su krenuli s pripremama. Pokušat ćemo do utakmice s Atleticom odigrati nekoliko kvalitetnih prijateljskih mečeva, a planirano je i da sedam dana provedu van Sarajeva, gdje bi mogli trenirati u boljim vremenskim uvjetima", istakao je Alihodžić.

UEFA je odredila da termin ovog susreta bude 7. februar naredne godine s početkom u 16 sati, a vrijedi istaći da se igra samo jedna utakmica.