Nogomet
0

Predstavljeni Bilbija i Jevtić: Zajednički cilj nam je titula

Piše: A. U.
Foto: D. S./Klix.ba
Adnan Kovačević i Husref Musemić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Pred utakmicu protiv FK Olimpic, šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić i prvotimac Adnan Kovačević najavili su neizvjesnu i tešku utakmicu protiv snažne ekipe, a predstavljeni su i novi igrači FK Sarajevo, Nemanja Bilbija i Dušan Jevtić.

"Olimpic je kvalitetna ekipa i o tome govore njihove posljednje utakmice. Po meni, imaju možda i dva boda manje nego što bi objektivno trebali imati. Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, a nadamo se da ćemo je kvalitetno odigrati, poput one koju smo odigrali protiv Čelika. Nadamo se dobrom rezultatu. Nakon toga slijedi pauza koju bismo mogli iskoristiti na najbolji mogući način, da igrače, koji su došli i one povrijeđene, što više uigramo i budemo bolji nego što smo do sada bili", rekao je Musemić.

Adnanu Kovačeviću je drago što je stekao pravo na nastup u utakmici protiv Olimpica. "Očekuje nas teška utakmica, a ja vjerujem u pobjedu i dobru podršku sa tribina", rekao je Kovačević.

Što se tiče tima, Musemić je najavio kako Džakmić sigurno neće biti spreman, a da Todorović ima tri žuta kartona. U igru se vraćaju Cimirot i Radovac. Za Suljića će ovo biti posljednja utakmica u dresu FK Sarajevo.

Na konferenciji za medije predstavljeni su i novi igrači Bordo tima, Nemanja Bilbija i Dušan Jevtić. Jevtić je potencijalni mladi reprezentativac BiH, a Bilbija je rekorder po broju nastupa u mladoj reprezentaciji.

Novi sportski direktor FK Sarajevo, Abdulah Ibraković, naveo je kako je puno aktivnosti u sportskom segmentu kluba i da su se već uhvatili rješavanja problema. Za klub je prelazni rok bio veoma bitan, kao i pojačavanje tima novim igračima.

"Mislim da smo na tragu toga i da ovi igrači koji su u našem klubu zadovoljavaju kriterije FK Sarajevo. Svoj kvalitet će pokazati na terenu. Ono čime se vodimo je jedan perspektivan plan da FK Sarajevo postane lider u BiH kada je u pitanju trenažni proces, igra i kvalitet", izjavio je Ibraković i predstavio nove igrače Bilbiju i Jevtića.

Bilbija je zahvalio na dobrodošlici i rekao kako je veoma dobro primljen pri dolasku u Sarajevo te da će se truditi da se što prije i što bolje uklopi u tim.

"Drago mi je što sam potpisao za najveći klub BiH. Imam velika očekivanja i ne samo ja, već i stručni štab i tim. Zajednički cilj nam je titula i nadam se da mogu svojim radom i utakmicama da pokažem šta znam i pomognem svemu tome", rekao je Jevtić.

Ibraković je naveo kako se osjetila potreba na igračkoj poziciji koju napušta Suljić te da su mislili da će to riješiti dolaskom Jevtića, ali da se pojavio dodatni problem u dodatnoj fazi igre te da će tokom dana možda riješiti još jednog igrača.

Utakmica će se odigrati 31. augusta u 16:30 sati, na stadionu Otoka.