Sredstva iz Budžeta BiH
10

Predsjedništvo BiH i sport: Cvijanović to ne zanima, a evo kome su Komšić i Bećirović dali novac ove godine

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su i ove godine iskoristili svoje diskreciono pravo podijele novčanih sredstava iz tekuće rezerve Budžeta BiH, a za sport su do danas izdvojili ukupno 43.400 KM.

Najviše novca sportistima i sportskim klubovima dodijelio je Željko Komšić, ukupno 31.000 KM.

On je po 10.000 KM dodijelio Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću kako bi se pripremili za nastupe na Svjetskom seniorskom paraplivačkom prvenstvu u Mančesteru.

Komšić je sa 3.000 KM nagradio Klizački klub Ice Group iz Sarajeva za odlazak takmičarki kluba na međunarodna takmičenja ciklusa European Criterium 2023/2024.

Po 2.000 KM Komšić je dao Košarkaškom klubu Bosna Royal u vidu finansijske podrške za rad kluba, Fudbalskom klubu Ozren Semizovac za organizaciju proslave jubileja 100 godina postojanja, Odbojkaškom klubu Bosna iz Sarajeva za održavanje Međunarodnog memorijalnog turnira "Maja Đokić", te Košarkaškom klubu Koš iz Sarajeva za sufinansiranje Košarkaškog kampa "Bjelašnica 2023".

Denis Bećirović je podržao dvoje sportista sa ukupno 12.400 KM.

Bećirović je dodijelio 11.000 KM Klubu vodenih sportova "Orka" iz Mostara za pripreme i učešće na međunarodnim takmičenjima Lane Pudar u 2023. godini, a 1.400 KM je dobila Merjem Džafić za učešće na Svjetskom šahovskom prvenstvu u Sharm el Sheikhu.

Željka Cvijanović nije dala nijedne konvertibilne marke za sport.

Svi ovi podaci su objavljeni u Službenom listu BiH.