Klub u usponu
2

Predsjednik UO FK Željezničar: Neće biti lako, ali zajedno možemo sve

K. H.
Admir Džubur
Admir Džubur
Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar Admir Džubur u razgovoru za zvaničnu stranicu kluba sumirao je proteklih devet mjeseci u klubu s Grbavice te je rekao da će naredni period biti veoma važan za budućnost Plavih.

"U proteklih devet mjeseci klub se stabilizovao, u prvom redu administrativno, ali još više igrački, što se direktno odrazilo i na rezultate koje su nogometaši postigli na terenu u proteklom periodu", izjavio je Admir Džubur, predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, i naglasio da su promjene u radu i administraciji omogućile da se završi određeni broj značajnih radova, a osiguran je nastavak u planiranju i implementaciji ključnih infrastrukturnih projekata.

Izgradnja krova na istoku je u toku, plaćene su sve obaveze za izgradnju travnatog terena, završen novi sistema zalijevanja na pomoćnom terenu. Istovremeno su pokrenuti i novi projekti, uređenje vanjskog dijela tribine sjever, nastavak aktivnosti na pripremi izgradnje juga, rekonstrukcija trafostanice s pratećim elektroinstalacijama.

U istom periodu, koliko god za klub bili značajni ostvareni administrativni rezultati posebna pažnja je posvećena stvaranju pobjedničke atmosfere u timu, osnaživanju postojećeg stručnog i igračkog kadra, ali i osiguranju adekvatnih pojačanja.

"U ovom periodu u klubu, posebno među igračima je stvorena pozitivna atmosfera, u međuvremenu su u klub stigli i aklimatizirali se Alispahić, Zec, Erić , Štilić, kao i određeni broj mladih perspektivnih igrača koji u narednom periodu treba da se ostvare i daju značajan doprinos šampionskom putu Željezničara", istaknuo je predsjednik Upravnog odbora te je posebno naglasio da se samo uz pozitivne rezultate na terenu može smatrati da njihov rad ima smisla.

"Krajem prošle sezone smo izgubili od našeg nedvojbeno najljućeg rivala 3:0 i to na našem stadionu, na kraju smo prvenstvo završili sa 20 bodova manje od tadašnjeg osvajača duple krune. Samo nekoliko mjeseci nakon toga, u jednom od najljepših derbija odigranih u Premijer ligi BiH mi smo istog rivala pobijedili 5:2 i time nakon dosta vremena preuzeli prvo mjesto na tabeli", kazao je Admir Džubur.

Postignuti rezultati su vidljivi i u potpunosti afirmiraju izrečeno, stoga je, kako kaže Džubur, bilo istinski lijepo u proteklom periodu biti uz tim i uživati u neospornim rezultatima.

"Neće biti lako, ali zajedno sve možemo", poručili su iz Uprave kluba svima kojima je Željezničar u srcu i naglasili da je ovo samo početak te da oni nastavljaju raditi s istinskim zadovoljstvom u interesu kluba i da omoguće ostvarenje što boljih rezultata.