Nogomet
1

Predsjednik Stokea podržava Hughesa u namjeri da dovede Džeku i Lennona

Klix.ba
Peter Coates
Peter Coates
Predsjednik Stoke Cityja Peter Coates je otkrio da je razgovarao s menadžerom Markom Houghesom o eventualnim pojačanjima. Istakao je da će podržati menadžera ukoliko se za prihvatljivu sumu na tržištu pojavi kvalitetan igrač.

Prema pisanju Stoke Sentinela, Hughes želi dovesti bh. reprezentativca i napadača Manchester Cityja Edina Džeku, kao i krilnog nogometaša Tottenhama Aarona Lennona.

Nakon odlaska Oussame Assaidija, menadžer Hughes želi ojačati svoj napad, a predsjednik Coates tvrdi da će ga podržati u tome ukoliko nađe dobrog igrača po prihvatljivoj cijeni.

"Razgovarali smo o pojačanjima i vidjet ćemo šta će se dogoditi. Nismo blizu nekog dogovora, ali držimo oči i uši otvorenim. Ima još vremena do kraja januara. Ne tražimo igrače koji će odraditi posao samo do kraja sezone, nego i one koji će ostati duže u klubu", rekao je Coates.

Stoke je uvijek ozbiljan u svojim namjerama, a to pokazuje i dolazak bivšeg nogometaša Barcelone Bojana Krkića. Ipak, realizacija transfera Edina Džeke je teži posao s obzirom na to da je ljetos potpisao četverogodišnji ugovor. Ukoliko Edin dođe u Stoke, pridružit će se bh. reprezentativcu i prvom golmanu Stokea Asmiru Begoviću.