Nogomet
12

Predsjednik Reala: Gareth Bale je bio "jeftin"

FENA
Florentino Perez, predsjednik Real Madrida
Florentino Perez, predsjednik Real Madrida
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez opisao je transfer Garetha Balea u španski klub kao "jeftin".

Mediji su različito izvještavali o cijeni koju je Real platio za Velšanina, pa su mnogi pisali da je riječ o rekordnom transferu od 86 miliona funti (101 milion eura), dok su drugi, uglavnom španski mediji, navodili da se radi o 80 miliona funti (95 miliona eura) koliko je Real 2009. platio Manchester Unitedu za Cristiana Ronalda, prenosi Eurosport.

"Bale je bio jeftin", kazao je Perez za radio Cadena SER.

"Potpisivanje ugovora s Garethom Baleom je model koji preferira Real Madrid, a to je dovođenje igrača koji su u tom trenutku najbolji u svijetu. Svi veliki igrači Real Madrida su bili jeftini. Neću vam reći iznos, ali se ne trebamo prefiše ni fokusirati na cijenu. Brojevi koji se pojavljuju mogu biti zbunjujući i ne bih ih objavljivao da sam novinar", dodao je.

Tottenham nije bio voljan da proda svog najboljeg igrača, ali je ponuda iz Manchester Uniteda pokrenula niz događaja koji su doveli do toga da Velšanin potpiše za klub za koji je navijao kao dječak.

"Tottenham ga nije želio prodati i mi smo to poštovali. No, kada smo saznali da je Manchester United poslao ponudu, mi smo također uputili svoju. On je od djetinjstva sanjao da igra za Real i zamolio nas je da učinimo sve da dođe", kazao je.