Ponedjeljak ključni dan
2

Predsjednik NS Rusije objasnio zašto im je važna utakmica protiv BiH, vjeruje da će biti odigrana

H. H.
Pjanić i Džeko su već najavili da neće igrati protiv Rusije (Foto: Twitter)
Pjanić i Džeko su već najavili da neće igrati protiv Rusije (Foto: Twitter)
Predsjednik Nogometnog saveza Rusije (RFU) Aleksandar Djukov komentarisao je situaciju oko prijateljske utakmice između reprezentacija Rusije i Bosne i Hercegovine koja bi se trebala odigrati u Sankt Peterburgu 19. novembra.

Konačan stav Nogometnog saveza BiH oko odigravanja sporne utakmice s Rusijom bit će poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana u ponedjeljak 10. oktobra, a Djukov se nada da će susret biti potvrđen.

Tvrdi da je utakmica protiv BiH veoma važna, jer tako bi se ruski nogomet mogao vraiti na međunarodnu scenu.

"U ovom trenutku smo se načelno dogovorili sa NS Bosne i Hercegovine da se utakmica održi. Postoji izjava jednog broja igrača BiH koji ne žele igrati, a i naš sastav za novembarske utakmice još nije objavljen. Naravno, voljeli bismo da igramo sa najboljim igračima. Ovakve utakmice se moraju igrati kako bi se naš nogomet vratio na međunarodnu scenu. Čekamo 10. oktobar kada će NS BiH dati konačan odgovor. Trenutno polazimo od činjenice da će se utakmica održati", kazao je Djukov za SE.

Iako je suspendovan iz međunarodnih takmičenja, Ruski nogometni savez (RFS) uspio je da dogovori nekoliko prijateljskih utakmica. Tim Valerija Karpina je 24. septembra pobijedio reprezentaciju Kirgistana rezultatom 2:1, a planirano je još da igraju protiv Irana i BiH.