Nogomet
483

Predsjednik FK Sarajevo: Ovo je posljednje upozorenje igračima i stručnom štabu!

Piše: J. H.
Edis Kusturica
Edis Kusturica
Predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica u dogovoru sa ostalim čelnim ljudima Bordo tima odlučio je novčano kazniti igrače i stručni štab tima sa Koševa.

U posljednje četiri utakmice, tri u domaćem prvenstvu i uzvratni susret playoffa Evropske lige, Sarajevo je ubilježilo u najmanju ruku neočekivane rezultate.

Ligaški remiji protiv Veleža, Mladosti i Travnika te katastrofalan poraz od 7:0 protiv Borussije Mönchengladbach bili su znak za uzbunu u Titovoj 38b gdje je danas održan niz sastanaka.

Kako je za Klix.ba potvrdio predsjednik ovog kluba Edis Kusturica, igrači i stručni štab će biti novčano kažnjeni.

"U ligi ne igramo onako kako smo željeli. Ne smijemo gubiti korak. Ovo je zadnja opomena i upozorenje pred radikalnije mjere", kazao je Kusturica za naš portal.

On je dodao da Sarajevo ima igrače koji mogu igrati na sva tri fronta, ali i da ne razumije angažman i slabe igre pojedinaca.

Možda zvučni nevjerovatno, ali Bordo tim je posljednju utakmicu na Koševu pobijedio 23. maja u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH protiv Čelika. Naravno, ukoliko ne računamo pobjedu protiv Zvijezde za zelenim stolom.

Činjenica je da je u klub mnogo uloženo, da su dovedena velika pojačanja, ali da je rezultat izostao. Da li će novčane kazne utjecati na igru nogometaša Sarajeva vidjet ćemo već narednog kola kada Bordo tim gostuje kod Čelika u Zenici.