Saznaje Klix.ba
88

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić napadnut u sarajevskom noćnom klubu

K. H.
Ismir Mirvić (Foto: T. S./Klix.ba)
Ismir Mirvić (Foto: T. S./Klix.ba)
Većinski vlasnik Fudbalskog kluba Sarajevo i njegov predsjednik Ismir Mirvić fizički je napadnut tokom prethodne noći u sarajevskom klubu Taverna, saznaje Klix.ba.

Kako saznajemo, do tučnjave je došlo u ranim jutarnjim satima, odnosno u 3:10 sati, a također saznajemo i to da sukob nema nikakve veze s navijačima ili bilo kakvom nogometnom tematikom.

Iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo za Klix.ba su potvrdili da im je u 03:10 sati prijavljeno narušavanje javnog reda i mira.

Nezvanično saznajemo da su tri osobe prvo verbalno napale Mirvića i njegovog prijatelja, a zatim i fizički nasrnuli na njih.

Po dolasku policije na mjesto događaja, oni su rekli da nemaju povrede i da ne žele nikoga teretiti.

Mirvić je proteklih godina uložio mnogo novca u Bordo klub, a na čelu ovog tima s Koševa je od augusta 2021. godine, kada je postao jedan od većinskih investitora u klub.

Za vrijeme njegovog mandata na čelu kluba, Sarajevo je osvojio jedno četvrto i jedno treće mjesto. Mirvić živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a svojevremeno je radio u jednoj grupaciji Vincenta Tana, odakle i potiče njihovo poznanstvo.