Klub iz Bergama
46

Predsjednik Atalante napisao emotivno pismo građanima Italije nakon trijumfa u Valenciji

F. Z.
Antonio Percassi (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Antonio Percassi (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Nogometaši Atalante sinoć su na gostovanju u Valenciji slavili protiv istoimenog domaćina rezultatom 4:3 i s ukupnih 8:4 izborili mjesto u četvrtfinalu Lige prvaka.

Nakon utakmice predsjednik kluba Antonio Percassi napisao je pismo građanima Italije i Bergama.

"Ponosan sam... Na to što su naš tim i naš trener napravili na terenu: Atalanta je među osam najboljih timova u Evropi. Ovo je san. Odlučnost, vjera, kvalitet, kao i poniznost, inteligencija i tvrdoglavost omogućili su im da ponove ono što su već vidjeli na Mezzi u prvom susretu. U Ligi prvaka nikada ništa nije završeno, bio sam zabrinut, ali na kraju sam osjetio nevjerovatnu radost", napisao je Percassi.

Utakmica na stadionu Mestalla igrala se pred praznim tribinama zbog straha od širenja koronavirusa.

"Mnogo nas je bilo ispred TV prijemnika prošle noći. Ekipa, trener i stručni štab bili su svjesni odgovornosti koju imaju. I svi su bili fantastični. Poklonili su nam dva sata zabave i uživanja. Poklonili su to Bergamu i Italiji u tako teškom i složenom trenutku, nakon što je užasni virus promijenio naš život. Ekipa je pobijedila, ovo je pobjeda za Bergamo kao dokaz tome koliko je jaka povezanost s gradom, provincijom i svim stanovnicima Bergama. Ova je pobjeda za sve ljekare i medicinske sestre koji nam nesebično pružaju svoju pomoć i svoje znanje, za one koji pate zbog koronavirusa", poručio je Percassi.