Nogomet
145

Predrag Pašić imenovan za šefa skautinga FK Sarajevo

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predrag Pašić, bivši igrač Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je dres Bordo kluba nosio u periodu od 1975. do 1985. godine, imenovan je za šefa skauting službe Bordo kluba za sezonu 2015/16.

Pašić, koji je od maja mjeseca priključen skauting službi, nakon svog imenovanja, za zvaničnu klupsku stranicu, rekao je koji su zapravo ciljevi rada službe u narednom periodu.

"Osnovni zadatak skauting službe Fudbalskog kluba Sarajevo jeste selektiranje vrhunskih talenata i igrača, za najmlađe selekcije kluba, Akademiju, te prvi tim. Dakle, našim radom, želimo prije svega uspostaviti kriterije za dovođenje vrhunskih igrača, i ti kriteriji moraju biti sačinjeni kroz jedan analitički dokument, bazu podataka, koja zapravo pokazuje vrijednosti određenog igrača. Uvođenjem dijagnostike, stvoriti ćemo pretpostavke da svi momci, koji budu dolazili u Sarajevo, moraju zadovoljavati određene kriterije koje klub postavi, a na taj način nećemo zavisiti od pojedinaca", rekao je Predrag Pašić.

Skauting služba Fudbalskog kluba Sarajevo u ovom formatu formirana je početkom ove kalendarske godine, a pored članova same službe, zadatak svih trenera Škole fudbala "Asim Ferhatović-Hase", te Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo jeste prepoznavanje vrhunskih talenata širom Bosne i Hercegovine.

"Naša služba sastavljena je od nekoliko članova, vanjskih saradnika iz gradova širom Bosne i Hercegovine. Kontinuirano želimo unaprijeđivati stručni kadar unutar same službe, a veseli nas što su uključeni bivši igrači Fudbalskog kluba Sarajevo, i zapravo, riječ je o jednom timu ljudi, koji će se često mijenjati obzirom na posebnost rada koji vršimo. Naša baza jesu zapravo dječaci, polaznici Škole fudbala Asim Ferhatović-Hase', koji su prvi pretendenti za ulazak u klupsku Akademiju, te dječaci iz Kantona Sarajevo", dodao je Pašić.

Nastupajući za Fudbalski klub Sarajevo, Predrag Pašić je odigrao 203 zvanične utakmice, postigavši pri tome 44 gola, a odigrao je i deset utakmica za reprezentaciju bivše države.