Nogomet
0

Prandelli upozorio Japance: Od Balotellija očekujte neočekivano

Klix.ba
Mario Balotelli i Cesare Prandelli
Mario Balotelli i Cesare Prandelli
Talijanski selektor Cesare Prandelli upozorio je svoje sljedeće protivnike, reprezentaciju Japana, da od njegovog napadača Marija Balotellija u četvrtak očekuju neočekivano.

Balotelli je postigao pobjedonosi pogodak u nedjeljnoj utakmici protiv olimpijskih šampiona, reprezentacije Meksika, a svog trenera je naljutio zbog dobijenog kartona nakon što je skinuo dres. Uprkos toj nesmotrenosti, a i najavi da će u ekipi biti promjena, Prandelli je rekao da će Balotelli zaigrati u prvih 11 protiv Japana u ukupno trećoj utakmici ovih dviju reprezentacija. Talijani će igrati u formaciji 4-3-2-1, kao što je bio slučaj u utakmici protiv Meksika.

"Još uvijek nisam donio konačnu odluku, jer imamo još nekoliko treninga, ali mislim da će u ekipi biti tri ili četiri promjene. U prošloj utakmici se ekipa dosta umorila. Japan je opasan tim, a na klupi imaju i odličnog trenera Alberta Zaccheronija, koji zna kako izvući najbolje iz igrača. O Mariju je teško govoriti. On je nepredvidiv, ali je veoma motivisan kada igra za reprezentaciju. Oduvijek smo govorili da ima veliki potencijal", izjavio je Prandellli.

Ranije je Balotellijev bivši saigrač, Julio Cesar, golman Queens Park Rangersa, rekao da će Mario sazrijevati s godinama.

"Ne brinite se za Marija, on neće završiti kao Adriano, jer uči iz svojih grešaka", kazao je Cesar.

Prandellijeva želja je pobjeda protiv Japana i sugiran plasman u polufinale Kupa konfederacija prije susreta sa rivalima iz grupe A, reprezentacijom Brazila.

"Nije važno igrati sa dva napadača, nego sa ekipom koja se zna braniti i napadati", rekao je Prandelli.

Balotellija je kritikovao zbog skidanja dresa.

"On mora malo popraviti svoje ponašanje. Ipak, ekipa ga podržava, a ove stvari će mu pomoći da odraste", završio je Prandelli.