Nogomet
0

Prandelli potpisao za Galatasaray: Došao sam ovdje da postižem velike rezultate

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Italijanski fudbalski stručnjak Cesare Prandelli danas je u Istanbulu potpisao dvogodišnji ugovor sa turskim Galatasarayom.

Prandelli je na ceremoniji potpisivanja ugovora na stadionu Turk Telekom Arena u prisustvu predsjednika Galatasaraya Unala Aysala i zvanično postao trener slavnog turskog kluba.

Aysal je kazao da je Galatasaray dobio odličnog trenera sa kojim želi ostvariti velike uspjehe narednih godina kako u domaćim tako i u evropskim takmičenjima.

"Danas smo napravili značajan korak prema novoj sezoni i novim uspjesima. Galatasaray, klub sa više od 100 godina tradicije, svake godine želi nove uspjehe i nove titule. Sa novim trenerom želimo titulu prvaka Turske, ali i uspjehe na drugim poljima", rekao je predsjednik Galatasaraya.

Prandelli je istakao kako je svjestan da je došao u veliki klub koji želi postići velike rezultate narednih godina.

"Čim sam došao ovdje shvatio sam da se nalazim u velikom klubu sa velikim ambicijama i ciljevima. Prvi cilj mi je da napravim tim koji će znati pobjeđivati. Već postoji izvanredna profesionalna organizacija u klubu. Stadioni su odlični. Imamo i dobre fudbalere, ali je sada najbitnije napraviti od njih dobar tim. Došao sam ovdje da postižem nove uspjehe", kazao je talijanski trener.

Talijanski stručnjak, koji iza sebe ima bogatu karijeru, prvi puta će trenirati jednu ekipu izvan Italije, a ugovorom će za Galatasaray biti vezan naredne dvije godine.

Prandelli je do sada vodio ekipe Atalante, Leccea, Verone, Venezie, Parme, Rome i Fiorentine, a posljednje četiri godine bio je na klupi reprezentacije Italije, koja je ispala u grupnoj fazi ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Brazilu.