Nogomet
0

Prandelli poštedio Balotellija na treningu u utorak

Totalsport
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Balotelli se na prijepodnevnom treningu talijanskih nogometaša, posljednjem pred odlazak u Poljsku, samo lagano zagrijao.

Nije sa saigračima trenirao pod punim opterećenjem zbog bolova u predjelu kvadricepsa koje je osjetio na treningu u ponedjeljak. Premda nije riječ o ozbiljnijoj povredi, selektor Cesare Prandelli odlučio ga je poštedjeti napora.

Nije radio niti Andrea Barzagli koji zbog povrede lista najvjerovatnije ispada iz kadra, s obzirom da ljekarska služba procjenjuje da će mu za regeneraciju trebati tri sedmice. Čeka se još novi pregled u petak, nakon kojeg će selektor Cesare Prandelli odlučiti hoće li pozvati zamjenu za Juventusovog stopera.

Na treningu u utorak Prandelli je opet uigravao formaciju 3-5-2: na liberu je igrao Romin veznjak Daniele de Rossi, dok su mu društvo u posljednjoj liniji pravili Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini.

Na desnom boku Prandelli je iskušavao Ignazija Abatea i Cristiana Maggija, a sa suprotne strane Federica Balzarettija i Emanuelea Giaccherinija.

Kada su u pitanju napadački tandemi, s jedne je strane Prandelli formirao tandem Cassano-Giovinco, a s druge Di Natale-Borini.