Žrijeb u petak
41

Poznato svih 16 ekipa koje su prošle u osminu finala Evropske lige

Piše: K. H.
Chelsea - Malmo (Foto: EPA-EFE)
Ekipe Chelseaja i Intera osigurale su prolazak u osminu finala Evropske lige nakon pobjeda u uzvratnim mečevima 1/16 finala ovog takmičenja.

Chelsea je prolazak u osminu finala potvrdio s novom pobjedom protiv Malma. Giroud je doveo Plavce u vodstvo golom u 55. minuti, Barkley je u 74. minuti povisio na 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Hudson-Odoi u 84. minuti.

Ubjedljivu pobjedu upisao je i Inter protiv Rapida, a ekipa Luciana Spallettija slavila je rezultatom 4:0. Vecino je doveo domaće u vodstvo u 11. minuti, Ranocchia je povisio na 2:0, a u nastavku su Perišić i Politano postavili konačnih 4:0.

Francuski Rennes pobijedio je Betis u Španiji rezultatom 3:1 što im je nakon 3:3 u prvom meču bilo dovoljno za prolaz dalje.

Najveće iznenađenje napravila je ekipa Krasnodara koja je nakon 0:0 u prvom meču remizirala u gostima kod Bayer Leverkusena rezultatom 1:1 te su zahvaljujući golu u gostima prošli u narednu fazu.

Veliku pobjedu upisala je Slavija iz Praga koja je sa 4:1 porazila Genk u gostima i nakon 0:0 u prvom meču osigurali su prolazak dalje, dok je Benfica u uzvratnom meču remizirala sa Galatasarayjem i zahvaljujući pobjedi u prvom meču prošli su u osminu finala.

Dynamo iz Kieva porazio je Olympiakos u uzvratnom meču sa 1:0 te su nakon 2:2 iz prvog meča osigurali prolaz dalje.

Nakon večerašnjih susreta, poznato je svih 16 ekipa koje su prošle u osminu finala. U žrijebu koji će biti održan u petak naći će se ekipe:

Krasnodar, Benfica, Rennes, Chelsea, Dynamo Kiev, Slavia Prag, Inter, Arsenal, Dinamo Zagreb, Eintrach Frankfurt, Napoli, Salzburg, Valencia, Villarreal, Zenit i Sevilla.