Nogomet
123

Poznati sastavi za duel BiH i Belgije: Džeko i Ibišević predvode napad Zmajeva u formaciji 3-5-2

Piše: E. B.
Selektori reprezentacija Belgije i Bosne i Hercegovine Roberto Martinez i Mehmed Baždarević odabrali su 22 igrača koja će zaigrati od prve minute na stadionu King Baudouin.

Baždarević je prvi put postavio formaciju 3-5-2, a trojicu u posljednjem redu čine Emir Spahić, Ermin Bičakčić i Ervin Zukanović.

Po boku će igrati Senad Lulić i Sead Kolašinac. U veznom redu će debitovati Mato Jajalo uz Harisa Medunjanina i Miralema Pjanića, dok će u napadu igrati Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Belgijanci će igrati u formaciji 4-2-3-1, a zanimljivo je da će iza jedinog napadača Lukakua igrati Eden Hazard, dok će po krilima ordinirati Dries Mertens i Yannick Carrasco.

Belgija: Thibaut Courtois, Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Jordan Lukaku, Maourane Fellaini, Axel Witsel, Yannick Carrasco, Eden Hazard, Dries Mertens, Romelu Lukaku.

BiH: Asmir Begović, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Mato Jajalo, Senad Lulić, Vedad Ibišević, Edin Džeko.

Susret počinje u 20:45 sati, a sudit će ga Englez Martin Atkinson.