Nogomet
6

Povreda na vrhuncu forme: Sezona završena za Smaila Prevljaka

Piše: D. B.
Smail Prevljak
Smail Prevljak
Mladi bh. reprezentativac i član austrijskog drugoligaša Lieferinga Smail Prevljak zbog povrede neće igrati do kraja sezone.

Prevljak je ove sezone bio prava noćna mora za protivničke odbrane, dijeli prvo mjesto na listi strijelaca u ligi, a u 17 odigranih utakmica postigao je 14 golova, kojim je uveliko doprinijeo trenutnoj vodećoj poziciji Lieferinga na tabeli austrijske Erste Llige.

Bh. mladog reprezentativca je očekivala važna utakmica protiv Innsbrucka, koju Liefering igra danas, ali se Smail nažalost povrijedio jučer i za njega je sezona završena. Sjajni napadač nije krio razočarenje.

"Nažalost, povrijedio sam se i sezona je za mene završena. Jučer sam na treningu nezgodno stao i osjetio sam jake bolove, a onda se pojavio i veliki otok. Uplašio sam se, ljekari su posumnjali da sam slomio nogu, ali je pregledom ustanovljeno puknuće ligamenata skočnog zgloba. Dobio sam gips, pa ću se u naredne tri sedmice kretati uz pomoć štaka. Užasno mi je krivo zbog povrede, bio sam u vrhunskoj formi", izjavio je Prevljak.

Liefering je trenutno vodeći na tabeli sa 60 bodova, tri više od drugoplasiranog Mattersburga, a do kraja sezone je ostalo još šest kola. Prevljak vjeruje da njegov tim može i bez njega osvojiti prvo mjesto.

"Iskreno se nadam da može, jer imamo dovoljno široki i kvalitetan kadar, igrače koji me mogu zamijeniti. Vjerujem da ćemo se radovati na kraju sezone", rekao je bh. mladi reprezentativac.

Treninzima će se vratiti za nešto više od mjesec dana.

"Prema informacijama koje sada imam, neću moći trenirati više od mjesec dana. Trebat će mi vremena da se oporavim", završio je Prevljak.