Nogomet
198

Dortmund zainteresovan za Smaila Prevljaka: Prija mi interes velikog kluba

Piše: D. B.
Prema pisanju njemačkih medija, njemački bundesligaš Dortmund zainteresovan je za mladog bh. reprezentativca i sjajnog napadača austrijskog Lieferinga Smaila Prevljaka.

Prevljak je ove sezone sve do povrede, odnosno puknuća ligamenata skočnog zgloba, sjajno igrao za Liefering. U 17 odigranih utakmica mladi reprezentativac BiH je postigao ček 14 golova, čime je uveliko doprinijeo odličnim rezultatima Lieferinga, koji je bio prvi na tabeli.

Sjajne Prevljakove igre su, prema pisanju njemačkih i austrijskih medija, privukle interes Dortmunda, no, Liefering i Prevljak zasad nemaju konkretnu ponudu.

"Čuo sam za to putem medija, ali još uvijek nema ništa konkretno. Naravno, svakom igraču prija kad privuče interes velikih klubova, no, još uvijek nema kontakta, pa ne mogu ništa više reći. Dortmund je jedan veliki klub, ekipa igra prelijep nogomet, a s njima je i moj bivši saigrač Kevin Kampl s kojim sam djelio svlačionicu. Drago mi je zbog njega. Njemačka Bundesliga je jedna od najjačih liga svijeta, svakom klincu, kao i meni, želja je zaigrati u nekom od klubova iz Bundeslige", izjavio je Prevljak za portal Klix.ba.

On se polako oporavlja od povrede.

"Oporavak ide na bolje hvala Bogu, trenutno sam na kućnoj njezi u BiH, još nekoliko dana moram hodati sa štakama i onda se već lagano vraćam treninzima", rekao je mladi napadač Lieferinga.

Liefering je držao prvu poziciju na tabeli, no, poslije Prevljakove povrede, klub je napravio niz loših rezultata i pao na drugo mjesto sa 62 boda, tri manje od prvoplasiranog Mattersburga.

"Imamo previše povrijeđenih igrača i to je sigurno jedan od najvećih problema. Ipak, nikad nisam sumnjao u svoju ekipu i nadam se da će uspijeti sezonu završiti na prvom mjestu", završio je Prevljak.