Nogomet
0

Potvrđeno: Magath u Schalkeu do 2013.

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vodeći klub njemačke nogometne lige, Wolfsburg, putem svojih je internetskih stranica potvrdio razlaz s trenerom prve momčadi Felixom Magathom, a njemački Kicker dodao da je 55-godišnji stručnjak već potpisao sa Schalkeom.

Magath će krajem sezone napustiti Volkswagen Arenu, bez obzira na poziciju koju će klub u tom trenutku ostvariti, te će se upustiti u avanturu sa Schalkeom, klubom iz Gelsenkirchena, s kojim je potpisao četverogodišnju saradnju do kraja juna 2013. godine. Vijest je potvrdio na službenoj konferenciji za novinare predsjednik Schalkeovog Nadzornog odbora Clemens Tönnies.

  • Ostvarili smo ciljeve mnogo prije vremena koje smo dogovorili 2007. godine u mojem uredu. Ova mlada ekipa nastavit će se dalje razvijati - rekao je Magath o dosad postignutim rezultatima s trenutnim timom, stoji na www.vflwolfsburg.de.

Nakon što je otkriveno da je već sklopio novu saradnju, Kicker je objelodanio Magathove riječi na tu temu:

  • Zbog toga nisam sretan, ali sam veseo.

Magath je najveći trag u igračkoj karijeri ostavio u HSV-u, za kojeg je igrao od 1976. do 1986. godine. Prikupio je i 43 nastupa u reprezentaciji Zapadne Njemačke, te postigao tri pogotka. Hamburg je bio i prva postaja njegove trenerske karijere, od 1995. do 1997. godine. Nakon toga je vodio Nürnberg, Werder, Eintracht i Stuttgart, a od 2004. do 2007. bio je na kormilu Bayerna.

S Bavarcima je dva puta osvojio dvostruku krunu, Bundesligu i DFB Pokal. No, nakon slabijih rezultata u svojoj trećoj sezoni, početkom 2007. godine je dobio otkaz u Bayernu. Preuzeo je Wolfsburg, u kojem je ove sezone opet dokazao trenerski potencijal. Tu je dosad osrednju momčad doveo na prag osvajanja naslova prvaka.