Svakim danom sve lošije
4

Potpuno rasulo u Radniku iz Bijeljine, klub u nikad težoj situaciji počeo otkazivati treninge

K. H.
Foto: Igor Stanišić/Mondo
Foto: Igor Stanišić/Mondo
FK Radnik Bijeljina nalazi se u velikoj krizi, a nakon što su ispali iz Premijer lige BiH ovaj klub je napustio veliki broj igrača i budućnost ovog kluba je trenutno pod velikim znakom pitanja.

Mediji iz RS-a pišu da je uprkos svim problemima u klubu Radnik na vrijeme počeo pripreme za novu sezonu, bilo je igrača koji su došli na probu i onih koji su tu ostali od prošle sezone, a odigrali su i prijateljsku utakmicu protiv Borca u Šamcu gdje su slavili rezultatom 5:1.

Ipak, bio je to samo privremeni "mir", a nakon što je na početku juna na mjestu predsjednika Upravnog odbora ostavku podnio Ljubomir Stević, njegovim stopama krenulo je i kompletno rukovodstvo tima iz Bijeljine, nakon čega su se dugovi nastavili gomilati i igrački kadar se iz dana u dan smanjivao.

Na kraju su nogometaši koji su bili na probi otišli iz kluba, redom su otkazivali sve zakazane prijateljske utakmice, a vrhunac svega je posljednji trening kluba gdje su se treneru Veliboru Đuriću odazvala samo šestorica igrača.

Tačnije, na treningu su se pojavili jedan golman i pet nogometaša, a Đuriću nije ostalo ništa drugo nego da otkaže trening.

Situacija se, dalje navode tamošnji mediji, pogoršava iz dan u dan i trenutno je neizvjesna čak i budućnost i opstanak kluba.