Češka
0

Potpuno pijani sudija slavio rođendan crvenim kartonima

Totalsport
Češka policija bila je prisiljena provesti alko-test nad nogometnim sudijom koji je u regionalnoj utakmici pokazao tri crvena kartona igračima iste ekipe bez ikakvog razloga.

Tomaš Fidra je uoči utakmice u kojoj je ''dijelio pravdu'' slavio svoj rođendan. Očito je proslava bila vrlo burna, jer svjedoci tvrde da su se u njegovoj blizini osjećali kao u pivnici.

Sudija je bio toliko pijan, da se konstantno spoticao i padao po igralištu, a onda je, baš ničim izazvan, trojici igrača ekipe Jestrabi Lhota pokazao crvene kartone.

Utakmica je ipak nekako privedena kraju, i to rezultatom 1-1, jer su igrači suparničke ekipe Tynec-nad-Labema, pokazali duh fair-playa. Kada su vidjeli što se događa, da je protivnička ekipa iz bizarnih razloga ostala bez trojice igrača, složili su se da neće napadati gol suparnika.

"Sudija nije ni pokušao sakriti činjenicu da je slavio rođendan. Da smo sami prekinuli utakmicu, bili bismo kažnjeni", objasnio je za jedne češke novine dužnosnik Jestrabija.

Važeći pravilnik doista nema stavku prema kojem bi sudiji u alkoholiziranom stanju bilo zabranjeno obnašati svoju dužnost. Ipak, regionalni nogometni autoriteti su poništili utakmicu, ''na temelju fair-playa''. Dotičnom sudiji je policija u krvi izmjerila 1,94 posto nivoa alkohola u krvi! Prijeti mu suspenzija od 12 mjeseci.