Krizni period
61

Potpuni haos u Manchester Unitedu: Potukli se igrači dva na dva, trener razdvajao

N. K.
Novi haos u Unitedu (Foto: EPA-EFE)
Novi haos u Unitedu (Foto: EPA-EFE)
Manchester United prolazi kroz krizni period na svim nivoima, od upravljačkog do igračkog i trenerskog, a pojedini engleski mediji tvrde da je nizozemski menadžer Erik ten Hag izgubio kontrolu nad ekipom.
The Sun sada piše da su posljednju aferu izazvala četvorica igrača koji su se navodno potukli u svlačionici nakon poraza od Brightona.

Navodi se kako su s jedne strane bili veznjaci Bruno Fernandes i Scott McTomminay, a s druge štoperi Victor Lindelof i Lisandro Martinez te između njih Ten Hag koji je pokušavao primiriti zaraćene strane.

Na Old Trafforu vlada, kako se navodi, zavjet šutnje po tom pitanju budući da se pokušavaju primiriti strasti prije večerašnjeg okršaja u Ligi prvaka s Bayernom, na koji je United otputovao bez čak 12 igrača.

Harry Maguire, Mason Mount i Raphael Varane nisu među kandidatima za utakmicu, a zbog povreda izostaju još Luke Shaw, Tyrell Malacia, Kobbie Mainoo, Amad Diallo i Sofyan Amrabat, dok je Jadon Sancho još na ledu zbog javnog sukoba s trenerom.

Nejasna je i situacija vezana za prodaju kluba koji je još uvijek u vlasništvu američke porodice Glazer, a šeik Jassim i britanski milijarder Jim Ratcliffe ostaju glavni pretendenti.

Amerikanci bi radije prodali klub Britancu, iako se još prije nekoliko sedmica špekulisalo da su sve dogovorili s katarskim šeikom.