Nesvakidašnje scene
104

Potpuna ludnica na terenu: Tukli se igrači i treneri, Galata ispala iz Evrope

D. P.
Ne zna se ni ko je koga udarao (Foto: Screenshot)
Ne zna se ni ko je koga udarao (Foto: Screenshot)
Noć u nokaut-fazi Evropske lige obilježio je sukob nogometaša i trenera Sparte Prag i Galatasaraya nakon što je završena utakmica šesnaestine finala Evropske lige.

Galatasaray je ispao na bolan način od češkog predstavnika. Turci su slavili u prvoj utakmici rezultatom 3:2, a onda i dugo imali rezultat za prolazak i u Pragu.

Bilo je 1:1 sve do 75. minute, ali su onda Česi postigli tri brza gola i u velikom stilu prošli u osminu finala Evropske lige.

To gosti nisu mogli podnijeti pa je na terenu nastao potpuni haos. Sukobili su se igrači i treneri oba tima, a sve je rezultiralo direktnim crvenim kartonom za gostujućeg trenera Okana Buruka.

Nije još tačno šta se dogodilo i ko je koga tukao. Iz videosnimka se može vidjeti da je nogometaš Sparte koji je bio u "civilu" zbog kartona Matej Rineš imao žestoku raspravu s jednim od članova stručnog štaba Galatasaraya i onda da ga je Turčin udario nogom u stomak.

O svemu će raspravljati i UEFA i nema dileme da oba kluba čeka žestoka kazna zbog nemilih scena.

To je novi sukob na terenu koji pogađa turski nogomet i klubove iz ove zemlje nakon što je u decembru zbog sličnog slučaja čitavo kolo Superlige odgođeno. Tom prilikom predsjednik Ankaragučua Faruk Koča je pretukao sudiju Halila Umuta Melera na terenu i zbog toga je izbačen iz nogometa.