Stroga pravila i savjeti
22

Potpuna izolacija igrača iz Bugarske zbog koronavirusa uoči meča protiv Intera

K. H.
Kondicioni trener bugarskog Ludogoreca Ivan Diaz Infantes otkrio je nevjerovatne savjete i uputstva koje je ovaj klub dobio za boravak u Italiji uoči meča protiv Intera koji se igra u okviru Evropske lige.
Na sjeveru Italije nedavno se pojavio prvi slučaj koronavirusa i ova država brzo je postala najalarmantnija kada je u pitanju ova bolest, a zbog svega toga igrači bugarskog kluba u Milano su stigli sa zaštitnim maskama kako bi se mogli svaku cijenu zaštititi.

Da u Italiji vladaju potpuno drugačija pravila u odnosu na Bugarsku kada je u pitanju ponašanje zbog pojave ovog virusa, potvrda su riječi kondicionog trenera bugarske ekipe.

"Iskreno, nikada nisam vidio ništa slično. Ovo je u potpunosti promijenilo sve naše planove jer smo trebali biti u Milanu dvije noći i otići dan nakon utakmice nazad u Bugarsku. Umjesto toga, grad moramo napustiti odmah nakon utakmice, a rečeno nam je da tokom boravka ovdje ostajemo u svojim hotelskim sobama što je duže moguće, da izlazimo samo na obroke i čak da ne dolazimo u dodir s osobljem hotela", kazao je Ivan Diaz Infantes, kondicioni trener Ludogoreca.

Dalje, on je rekao da vjeruje kako njegov tim može izboriti plasman u narednu fazu ovog takmičenja.

"Ovo će sigurno biti sjajna utakmica na jednom prelijepom stadionu, bez obzira da li će on biti prazan. Prva utakmica je bila ravnopravna i to rezultat nažalost ne govori, a mi ćemo u novom meču dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", kazao je Infantes.