Nekoliko razloga
45

Potpredsjednik Barcelone: Neymar se želi vratiti, ali mi to ne želimo

D. B.
Jordi Cardoner (Foto: EPA-EFE)
Jordi Cardoner (Foto: EPA-EFE)
Potpredsjednik Barcelone Jordi Cardoner je potvrdio da se brazilski nogometaš Neymar želi vratiti u katalonski klub.

Neymar se usko povezuje s povratkom u Barcelonu, ali bi finansije mogle biti razlog zbog koje mu želja neće biti ispunjena.

"Istina je da se Neymar želi vratiti u Barcelonu, no mi ne razmišljamo o potpisivanju ugovora s njim. O toj temi se i ne razgovara. Postoje mnoge stvari koje nam se nisu svidjele kada je riječ o njegovom odlasku u PSG, mnogo stvari koje smo trebali riješiti. Morate krenuti dalje, ljudi govore da smo potpisali ugovor s Neymarom, a mi nismo potpisali ništa. Nismo ni održavali kontakt s njim. On i mnogi drugi nogometaši žele igrati za Barcelonu, nije mi iznenađenje to što se želi vratiti. Događalo se to i ranije, neki su odlazili i vraćali se, Cesc Fabregas, Gerard Pique...Neymar je odličan igrač, ali morate uzeti u obzir okolnosti u kojima je otišao kako biste znali da li će te glasine postati stvarnost jednog dana", izjavio je Cardoner.

Antonio Griezmann je još jedan nogometaš koji se povezuje s Barcelonom.

"Razumijem da svaki igrač želi doći u Barcelonu gdje igra najbolji igrač svih vremena. Svaki igrač bi rado došao, ali mi moramo balansirati budžet. Razumijem da mnogi žele igrati za nas", ponavljao je potpredsjednik Barce.

Matthijs de Ligd je sve bliže transferu u Juventus, no nakon nekoliko izvještaja da ga je Barcelona pokušala dovesti, Cardoner je insistirao da klub nikad nije napravio takav potez.

"Ne možemo biti razočarani zbog stvari kojim se nismo bavili", završio je Cardoner.