Premijer liga BiH
15

Posušje savladalo Leotar i napravilo veoma važan korak u borbi za opstanak

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: HŠK Posušje)
Detalj s utakmice (Foto: HŠK Posušje)
Nogometaši Posušja pobijedili su na stadionu Mokri Dolac u 27. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Leotara rezultatom 1:0 te su tako osvojili tri izuzetno važna boda u borbi za opstanak protiv direktnog rivala.

Domaći tim je u prvom poluvremenu imao veći posjed lopte te se uglavnom igralo na polovini Leotara, ali mreže su mirovale nakon prvih 45 minuta susreta.

Ipak, Leotar je imao najbolju priliku nakon šuta Handžića iz daljine u 30. minuti susreta. Golman domaćih je ipak uz pomoć prečke spasio svoj tim.

Krenulo je Posušje dosta agresivnije na početku drugog poluvremena, a u 57. minuti dolaze do zasluženog vodstva nakon što je Milanović zatresao mrežu gostiju.

Leotar je pokušavao do kraja utakmice doći barem do izjednačenja, ali je odbrana Posušja na čelu s golmanom Kukićem idržala sve nalete te je Posušje ostvarilo važnu pobjedu. Vrijedi istaći da je Leotar susret završio s igračem manje nakon što je u 87. minuti drugi žuti karton zaradio Milović.

Posušje je današnjom pobjedom prestiglo Tuzla City te se trenutno nalazi na osmom mjestu, dok je Leotar ostao na pretposljednjoj 12. poziciji Premijer lige BiH. U narednom kolu Posušje gostuje upravo Tuzla Cityju, dok će Leotar u derbiju začelja dočekati Slobodu.

Rezultat i strijelac:

Posušje - Leotar 1:0 (Milanović 57')

Tabela: