The Sun
0

Posljednja prilika da Hargreaves spasi karijeru

Totalsport
Owen Hargreaves
Owen Hargreaves
Prema pisanju engleskog dnevnika The Suna, engleski vezni nogometaš Manchester Uniteda Owen Hargreaves (29) ima još samo jednu priliku za spas karijere.

Konstantne povrede oba koljena udaljile su Hargreavesa od treninga i utakmica posljednje dvije godine, ali sada je navodno na rubu povratka. Prvu bi utakmicu nakon duge pauze Hargreaves trebao odigrati 26. oktobra, a u pitanju je ogled protiv Wolverhamptona u osmini finala Carling kupa.

"Owen je dao sve od sebe da se vrati. Bol u koljenima nije utjecala samo na njegov nogomet već i na njegov život općenito", otkrio je izvor blizak Hargreavesu.

Bivši engleski reprezentativac je zbog tendinitisa u oba koljena započeo u samo 25 utakmica otkako je prešao u redove Uniteda 2007. godine iz Bayerna uz odštetu od 17 miliona funti. Operaciji desnog koljena podvrgnut je u novembru 2008, a operaciji lijevog koljena tri mjeseca kasnije.

Otad ga stalno na pragu povratka zaustavljaju nove povrede, a The Sun piše da bi u slučaju da se nešto takvo ponovi, Hargreaves mogao odlučiti objesiti "kopačke o klin".