Pehovi s povredama
0

Manchester United na Hargreavesu izgubio 40-ak miliona eura

Totalsport
Owen Hargreaves
Owen Hargreaves
Prije tri godine Manchester United platio je 25 miliona eura minhenskom Bayernu za Owena Hargreavesa, tadašnjeg engleskog nogometnog reprezentativca.

Potez je to koji defanzivni vezni nije mogao opravdati. Problemi s oba koljena uvjetovali su da za sastav s Old Trafforda nastupi samo 39 puta. Posljednji pokušaj Hargreavesa trajao je šest minuta. Toliko je, naime, izdržao nedavno protiv Wolverhamptona na travnjaku na koji je zagazio u zvaničnoj utakmici prvi put nakon dvogodišnje pauze.

Budući da mu ugovor ističe krajem sezone, ne čini se izglednim da će doći do produženja saradnje između igrača i kluba, javljaju engleski mediji uz tvrdnju da će ga United pustiti krajem sezone bez odštete. Da je protiv Wolverhamptona iskoristio šansu i odigrao susret bez zdravstvenih teškoća klub bi mu ponudio plaću prema učinku na terenu, međutim, sada se od te ideje odustalo.

Uračuna li se uz odštetu Bayernu i nogometaševa plaća dobiva se brojka prema kojoj će Manchester United u poslu sa Hargreavesom izgubiti oko 40 miliona eura.