Nogomet
15

Posebna priprema za meč protiv BiH: Selektor Belgije Martinez koristio dron

Klix.ba
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Selektor reprezentacije Belgije koristio je dron na treningu svog tima kako bi se što bolje spremio za susret protiv Bosne i Hercegovine koji je na rasporedu u petak.

Martinez je u augustu imenovan na selektorsku funkciju i nije imao mnogo vremena za uigravanje svog tima. Svjestan toga, ali i činjenice da se sastaje sa jednim od dva direktna konkurenta za plasman na Mundijal, španski stručnjak želi što sigurnije dočekati meč protiv Zmajeva.

"Dron vam daje prefektan taktički pregled treninga. Želimo dobiti prednost zbog vremena koje provodimo radeći sa igračima. Dobijete sliku koja vam daje informacije koje možemo koristiti sa igračima za koje vam možda u klubu trebaju tri ili četiri treninga da to postignete. Kod drona postoji jedna stvar, a to su vremenske okolnosti. Govorili su da je teško ovdje koristiti dronove, ali španska klima koja vlada ovih dana ovdje nam je pomogla", kazao je Martinez.

U dvije utakmice na klupi Belgije, Martinez je upisao pobjedu i poraz. Slavio je u gostima protiv Kipra (3:0) u 1. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a poraz je upisao od Španije u prijateljskom meču (2:0) u septembru.

Martinez će u meču 2. kola kvalifikacija za Mundijal protiv BiH (petak, 20:45 sati) u Briselu imati poteškoća u sastavljanju tima pošto ne može računati na povrijeđene Vincenta Kompanyja, Thomasa Vermaelena, Moussu Dembelea, Kevina De Bruynea, a upitan je Radja Nainggolan.