Nogomet
0

Dembele definitivno propušta meč protiv BiH, Nainggolan upitan

Klix.ba
Moussa Dembele (Foto: EPA)
Moussa Dembele (Foto: EPA)
Veznjak Tottenhama i reprezentacije Belgije propustit će kvalifikacione mečeve protiv Bosne i Hercegovine i Gibraltara, potvrdio je Fudbalski savez Belgije.

Selektor Belgije Roberto Martinez na spisak za oktobarske mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji nije mogao uvrstiti povrijeđenog kapitena Vincenta Kompanyja, kao ni Thomasa Vermaelena niti ponajboljeg igrača Kevina De Bruynea, a nadao se da će Dembele zaigrati iako je ovaj veznjak zbog povrede propustio dva posljednja ligaška meča Tottenhama.

Fudbalski savez Belgije objavio je da Dembele definitivno otpada iz opcija te da neće igrati ni protiv BiH u petak ni protiv Gibraltara u ponedjeljak.

Pod upitnikom je i veznjak Rome Radja Nainggolan za kojeg još nije donesena odluka o eventualnom nastupu. Martinez je izjavio da je njegov štab u kontaktu sa Romom i da još uvijek nije donio konačnu odluku, a apostrofirao je na važnost meča protiv BiH.

U centralnom veznom redu Belgije na spisku Martineza nalaze se Axel Witsel, Marouane Fellaini, Steven Deffour i Radja Nainggolan.