Duel sa Celticom
39

Poruka s Koševa: Naši navijači neće razmišljati o Šimunoviću, nego o najboljem rezultatu

D. B.
Jozo Šimunović (Foto: EPA-EFE)
Jozo Šimunović (Foto: EPA-EFE)
Sarajevo i Celtic u utorak na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju utakmicu 1. pretkola Lige prvaka, a "nesuđeni" reprezentativac BiH Jozo Šimunović je član škotskog kluba. Poruka s Koševa je da on neće biti u centru pažnje.

Godinu nakon što je uprkos promjeni sportskog državljanstva odlučio da ipak ne igra za reprezentaciju BiH, defanzivac Jozo Šimunović stiže u BiH kako bi sa Celticom igrao utakmicu 1. pretkola Lige prvaka protiv Sarajeva. Britanci očigledno očekuju neugodan doček za ovog nogometaša, ali s Koševa poručuju da mu navijači Bordo ekipe neće poklanjati previše pažnje.

The Sun piše da je trener Sarajeva Husref Musemić kazao da Šimunovićeva odluka neće biti problem za 20.000 domaćih navijača.

"On ima pravo izabrati za koju reprezentaciju želi igrati, a mi trebamo poštovati tu odluku. Naši navijači neće previše razmišljati o Šimunoviću, bit će fokusirani na ostvarivanje najboljeg mogućeg rezultata", poručio je Musemić.

The Sun piše da je Musemić bio član Heartsa 1989. godine nakon što je nastupao za Crvenu zvezdu. Debitovao je upravo protiv Celtica i postigao pobjednički gol protiv Hiberniana. Za četiri mjeseca je odigrao samo šest utakmica, a potom se vratio u Sarajevo čiji je sada trener.

Britanci pišu da Sarajevo može napraviti probleme Celticu iako ovaj škotski klub ima mnogo iskustva i budžet dosta veći od budžeta kojim raspolaže Sarajevo.

Utakmica Sarajevo - Celtic se igra u utorak od 19:45 sati.