Šta će Ronaldo reći
0

Portugalski navijači laserom ometali Asmira Begovića

Totalsport
Cristiana Ronalda naljutilo je što je tokom gostovanja u Bosni i Hercegovini bio meta laserskog svjetla. Na isti način su uzvratili portugalski navijači ciljajući golmana Bosne i Hercegovine Asmira Begovića.

Kada su Portugalci gostovali u Zenici u prvoj utakmici baraža za Evropsko prvenstvo, Ronalda su navijači ''gađali'' već na treningu, a napadač Real Madrida im je odgovorio srednjim prstom.

Nakon utakmice, koja je završila rezultatom 0-0, potužio se kako je ''laser svaku drugu utakmicu na njemu'', te ''kako ga nitko ne štiti, pa se mora sam odbraniti, iako možda ne odabere svaki put najbolju metodu''.

Bilo bi zanimljivo čuti kako bi Ronaldo prokomentirao ponašanje portugalskih navijača u uzvratnoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine u Lisabonu.

Naime, Marca piše i ilustrira fotografijom kako je svaki puta prilikom priprema za slobodni udarac portugalske reprezentacije lice bosanskog golmana oslikalo poznato zeleno lasersko svjetlo.

Iz jedne takve situacije, već u 8. minuti, Cristiano Ronaldo je krasnim udarcem iz ''slobodnjaka'' zabio svoj prvi od dva gola u pobjedi Portugala 6-2.